Pääsiäisen arkipyhät muuttavat jäteautojen tyhjennysreittejä. Tästä johtuen viikoilla 15 ja 16 tyhjennysvuorossa olevien jäteastioiden tyhjennyspäivissä voi tapahtua muutoksia.
Jäteastioiden täyttymistä voi pyrkiä ennaltaehkäisemään lajittelemalla jätteet oikein. Oheen on koottu pääsiäisen aikaan usein syntyvien jätteiden lajitteluohjeita. Lisää ohjeita löydät osoitteesta www.lajitteluapuri.fi.
 
Tarkista myös kiinteistöhuollon asiakaspalvelupisteiden aukioloajat tästä.

Pääsiäisen lajitteluohjeet:

Huom! Energiajae-nimitys voi vaihdella paikkakunnastasi riippuen. Sillä tarkoitetaan kotitalouksista kerättynä kierrätyskelvotonta, jätevoimalassa hyödynnettävää poltettava jätettä kuten polttokelpoinen jäte tai sekajäte. 

Rairuoho ja pääsiäiskukat
Paperiset siemenpussit kuuluvat tyhjinä keräyskartongin tai energiajakeen joukkoon. Pääsiäisen jälkeen kuihtunut rairuoho kasvualustoineen lajitellaan kiinteistön kompostoriin tai biojätteen joukkoon. Multa lajitellaan joko biojätteeseen tai energiajakeeseen asuinpaikkakunnasta riippuen. 
Pääsiäisen leikkonarsissit ja -tulppaanit sekä koivunoksat kuuluvat kuihtuneena kompostoriin tai biojätteen joukkoon. Kukkineet ruukkunarsissit ja -esikot voi myös istuttaa kevätilmojen lämmettyä puutarhaan. Muoviset tyhjät kukkaruukut voi puhdistettuina viedä muovipakkausten keräykseen. Muuten ne lajitellaan energiajakeen joukkoon, jos niille ei keksi uutta käyttöä. Pajunkissat koristeineen kannattaa kuivata ja säilyttää seuraavaa pääsiäistä varten.
 
Pääsiäiskortit
Sähköinen pääsiäiskortti on nopea ja ympäristöä säästävä pääsiäistervehdys. Pääsiäinen on yksi suosituimmista korttipäivistä.
Edellisvuoden pääsiäiskortteja voi hyödyntää lasten kanssa askarrellessa. Ellei korteille ole uusiokäyttöä, ne lajitellaan keräyspaperin tai keräyskartongin joukkoon.
 
Lahjapaperit
Runsaan painovärimääränsä vuoksi lahjapapereita ei voi laittaa keräyspaperin joukkoon vaan ne kuuluvat energiajakeeseen. Keräysastiaan päätyvät lahjapaperit on hyvä pakata tiiviisti esimerkiksi taittelemalla ne paperikassiin. Lahjapapereita voi käyttää myös uudelleen.
 
Pääsiäismunat
Suklaamunien alumiinikääreet lajitellaan pienmetallin joukkoon. Puhtaat kartonkipakkaukset lajitellaan keräyskartonkiin ja likaiset energiajakeeseen. 
Pääsiäismakeisten muovipakkaukset voi viedä muovipakkausten keräykseen, muuten ne kuuluvat energiajakeen joukkoon ja kartonkipakkaukset keräyskartonkiin tai energiajakeeseen.
Kananmunakuoret lajitellaan biojätteeseen tai omaan kompostoriin samoin kuin kananmunan värjäämisessä käytettävät sipulinkuoret. Kananmunakuorien murskaaminen nopeuttaa niiden kompostoitumista. Kananmunakennot voi käyttää kompostorissa ja biojätteessä kuivikeaineena tai lajitella keräyskartongin tai energiajakeen joukkoon. 
 
Ruokapakkaukset
Pakkauskartongista valmistetut pakkaukset kuten mämmi-, suklaa- ja keksirasiat sekä kermatölkit lajitellaan puhtaina keräyskartonkiin, likaisina energiajakeeseen. Suklaamunarasiat kuuluvat keräyskartonkiin tai energiajakeeseen.
Elintarvikepakkausmuovit kuten lammas-, broileri- ja nakkipakkaukset sekä hedelmä- ja vihannespussit sekä muoviset rahka- ja pashapurkit lajitellaan puhtaina muovipakkausten keräykseen, likaiset muovipakkaukset energiajakeeseen. Monet valmissalaattien purkit voi pestä ja käyttää uudelleen säilytysrasiana.