Lassila & Tikanoja laajentaa digipalveluidensa saatavuutta pääkaupunkiseudun ulkopuolelle. L&T on reilun vuoden aikana julkaissut useita digitaalisia palveluita. Nyt kaksi niistä eli Helpponouto sekä verkkokauppa L&T Marketti skaalataan toimimaan myös muualla kuin pääkaupunkiseudulla.

Helpponoudon ideana on toimia ylimääräisten ja turhien tavaroiden noutopalveluna sekä yksityisille kuluttajille että yrityksille. Asiakas voi tilata netin kautta noutopalvelun itselleen sopivana ajankohtana. L&T:n kuljettajat saapuvat sovittuna aikana ja palvelun voi maksaa helposti kortilla paikan päällä. Huonekalujen tai muiden tavaroiden kunnolla ei ole väliä, vaan Helpponouto-auton kyytiin kelpaa kaikenkuntoinen tavara. 

Helpponouto ideoitiin alun perin hackathonin kautta ja sitä pilotoitiin vuoden ajan pääkaupunkiseudulla Kimppanouto-nimellä. Nyt palvelu aloittaa toiminnan myös Tampereella, Oulussa sekä Jyväskylässä.

"Kun kysyimme asiakkailtamme heidän ensireaktiotaan palvelustamme, iso osa heistä kuvaili sitä sanalla helppo. Tästä innostuneena päätimme nimetä palvelun uudelleen Helpponoudoksi samalla kun laajennamme sen toimimaan uusilla paikkakunnilla", L&T:n digimentalisti Ville Simola kertoo nimenvaihdon taustoista.

Verkkokauppa L&T Marketti puolestaan laajenee koko Suomen kattavaksi palveluiden nettitavarataloksi. Jatkossa kuluttajat voivat tilata esimerkiksi paperinkeräysastian, remonteissa ja talkoissa tarvittavan suursäkin tai kuormalavan suoraan verkosta kotiin. Kuljetukset hoitaa yhteistyökumppani eSend.

"Verkkokaupankin kohdalla lähdimme ensin pilotoimaan palvelua pääkaupunkiseudulla ja testasimme sitä vajaan vuoden ajan. Kokeilumme osoitti, että yksityisasiakkaat haluavat tilata talkoisiin, remontteihin sekä rakentamiseen liittyviä palveluita ja tuotteita suoraan verkosta. Nyt teemme nämä arkea helpottavat verkkopalvelut mahdolliseksi entistä laajemmalle asiakaskunnalle", kertoo uusista palveluista vastaava johtaja Sebastian Aniszewski​..


Tutustu Helpponoudon nettisivuihin!

Kurkkaa myös L&T Marketti!


Lisätiedot:
Ville Simola, digimentalisti 
ville.simola(at)lassila-tikanoja.fi tai 050 385 6217

Sebastian Aniszewski, johtaja / uudet palvelut
sebastian.aniszewski(at)lassila-tikanoja.fi tai 040 726 8879

Lassila & Tikanoja on palveluyritys, joka on muuttamassa kulutusyhteiskuntaa tehokkaaksi kierrätysyhteiskunnaksi. Yhteistyössä asiakkaidemme kanssa pienennämme jätemääriä ja pidennämme kiinteistöjen käyttöikää, ohjaamme materiaalit hyötykäyttöön sekä vähennämme raaka-aineiden ja energian käyttöä. Autamme asiakkaitamme keskittymään omaan ydinliiketoimintaansa ja säästämään ympäristöä. Yhdessä luomme hyvinvointia ja työpaikkoja. L&T toimii Suomessa, Ruotsissa ja Venäjällä. L&T:n liikevaihto vuonna 2015 oli 646,3 miljoonaa euroa ja yhtiö työllistää 8 000 henkilöä. L&T on listattu Nasdaq Helsingissä.