Anna uusi elämä vaatteille!

Merkkimekko on jäänyt väärän kokoiseksi, nuorimmainen kasvoi ulos housuistaan ja puolison lempiverkkarit ovat tulleet tiensä päähän. Vaatekappien tila on rajallinen, mutta tuntuu työläältä ryhtyä kuvaamaan yhtä vaatekappaletta myyntiin netin kierrätysryhmään, kiikuttaa lastenvaatteet keräyslaatikkoon, ja mitä ihmettä niille verkkareille pitäisi tehdä?

Kauppakeskus Karismaan on perustettu vaatekeräyspiste, jonka tuotto lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen. Voit tuoda kaikki sinulle tarpeettomat
ehjät, puhtaat ja hyväkuntoiset vaatteet, kengät sekä kodintekstiilit. Tekstiilit tulee pakata muovikasseihin, sulkea tiukasti ja jättää keräyslaatikkoon.

Vaatekeräyspiste sijaitsee kauppakeskuksen Narikka-tilassa, joka sijaitsee Tokmannin puoleisessa päädyssä 1. kerroksessa.
 
Keräykseen tuodut vaatteet sekä muut tekstiilit toimitetaan Euroopassa toimivalle kumppanille, joka käsittelee ja hyödyntää materiaalit. Hyväkuntoiset tekstiilit menevät uudelleenkäyttöön ja huonot päätyvät materiaaliksi valmistavaan teollisuuteen. 
 
Keräys liittyy Pelastakaa Lapset Ry:n Eväitä Elämälle -ohjelmaan. Tekstiileistä saatu tuotto päätyy Lahden seudun syrjäytymisvaarassa olevien perheiden lasten koulunkäynnin sekä harrastustoiminnen tukemiseen. Keräyksen toteuttavat yhdessä kauppakeskuksen kanssa Lassila & Tikanoja sekä Kesko.

 

Käyttökelpoiset, ehjät ja puhtaat vaatteet

Keräämme hyväkuntoisia vaatteita ja kenkiä. Pisteeseen jättämiesi vaatteiden tulee olla ehjiä ja puhtaita. Pelastakaa Lapset Ry käyttää vaatteiden tuoton Lahden seudulla syrjäytymisvaarassa olevien lasten ja nuorten koulunkäynnin ja harrastustoiminnan tukemiseen.

Näin se toimii:

1. Pakkaa hyväkuntoiset ja puhtaat vaatteet kestävään muovikassiin ja sulje pussi hyvin.

2. Keräykseen tuodut vaatteet sekä muut tekstiilit toimitetaan Euroopassa toimivalle kumppanille, joka käsittelee ja hyödyntää materiaalit. Hyväkuntoiset tekstiilit menevät uudelleenkäyttöön ja huonot päätyvät materiaaliksi valmistavaan teollisuuteen. Vaatteiden tuotto käytetään lasten ja nuorten hyväksi Lahdessa. 

3. Sinä vähennät omalta osaltasi ympäristökuormitusta ja saat hyvän mielen. 

​​