Anna uusi elämä vaatteille!

Merkkimekko on jäänyt väärän kokoiseksi, nuorimmainen kasvoi ulos housuistaan ja puolison reikäiset lempiverkkarit ovat tulleet tiensä päähän. Vaatekappien tila on rajallinen, mutta tuntuu työläältä ryhtyä kuvaamaan yhtä vaatekappaletta myyntiin netin kierrätysryhmään, kiikuttaa lastenvaatteet keräyslaatikkoon, ja mitä ihmettä niille reikäisille verkkareille pitäisi tehdä?

Pilotti päättyi 13.3.2016​Kierrätyspilotti alkoi Sellon kauppakeskuksessa marraskuussa ja keräykseen on tuotu helmikuun 2016 loppuun mennessä noin 20 tonnia tekstiiliä. Kierrätyksen yhteistyökumppaneina toimivat Sellon lisäksi Emmy’s -verkkokauppa, hyväntekeväisyysjärjestö Hope ry ja Dafecor, jonka kautta tekstiilit saavat uuden elämän mm. öljynimeytysmattoina ja huovutushuopana. Pilotti onnistui loistavasti ja tulos kertoo puolestaan, kuinka suuri tarve tällaisille keräyksille on. Tekstiilikeräyspilotti suunniteltiin toteutettavaksi alkuun 3 kk kokeiluna ja aika on pian tulossa täyteen. Keräys Sellossa päättyy 13.3. Konseptin jatkokehitys käynnistyy ja toivottavasti siitä saadaan tulevaisuudessa Selloon pysyvä ratkaisu. Kiitos kaikille osallistuneille!


Voit tuoda kaikki sinulle tarpeettomat vaatteet ja kodintekstiilit Espoon kauppakeskus Sellon P1-kerrokseen suutarin viereen 13.3.2016 asti. Sieltä löydät keräyspisteen, jonka kolmesta keräyslaatikosta valitset sopivan sen mukaan haluatko

• myydä merkkivaatteesi
• lahjoittaa hyväkuntoiset vaatteesi apua tarvitseville perheille vai
• päästä eroon käyttökelvottomista tekstiileistä.

Tienaa rahaa, hyvää mieltä ja säästä luontoa – Näin eri tekstiililaatikot toimivat

 

Merkkivaatteet ja -asusteet

Emmy myy käytetyt lasten-, naisten- ja äitiysvaatteet puolestasi. Se on ainutlaatuinen avaimet käteen -palvelu: Me lajittelemme, kuvaamme, hinnoittelemme ja myymme vaatteet. Sinä saat 50 prosenttia toteutuneesta myyntihinnasta tilillesi.

Otamme myyntiin laadukkaita merkkituotteita: vaatteet, kengät, asusteet, laukut sekä äitiysvaatteet. Katso lista myyntiin sopivista tuotteista: emmy.fi/vaatteet

Näin se toimii:

1. Tilaa Emmyn myyjäpaketti osoitteessa emmy.fi/paketti tai lähetä tekstiviesti ”etunimi sukunimi osoite” numeroon 050 467 8628.

2. Pakkaa tuotteet kassiin, laita pakkauksen mukaan myyjäpaketin lähete ja sulje kassi hyvin. Toimita vaatteet Sellon keräyspisteeseen.

3. Me hoidamme kaiken muun ja sinä saat jopa 60 prosenttia myyntihinnasta tilillesi.

Käyttökelpoiset, ehjät ja puhtaat vaatteet

Hope - Yhdessä ja yhteisesti ry kerää ja jakaa hyväkuntoisia vaatteita ja kenkiä. Hopelle jättämiesi vaatteiden tulee olla ehjiä ja puhtaita.

Hope toimii vapaaehtoisvoimin yhdessä yhteiseksi hyväksi. Teemme avullasi todeksi unelmaa siitä, että lapsilla olisi Suomessa tasa-arvoisemmat mahdollisuudet hyvään arkeen. Jaamme vähävaraisille ja kriisin kokeneille perheille konkreettisia tavaralahjoituksia, sekä lapsille ja nuorille harrastustukea ja vapaa-ajan elämyksiä.

Jaamme hyvinvointia tasaisemmin kierrätyksen avulla. Olemme luoneet tehokkaan väylän, jonka kautta vaatteet ja tavarat saavat uuden mahdollisuuden tuoda iloa lapsille. Olemme siellä, missä apua tarvitaan. Vuonna 2014 autoimme 3 561 perhettä ja yli 8 000 lasta.

Näin se toimii:

1. Pakkaa hyväkuntoiset ja puhtaat vaatteet kestävään muovikassiin ja sulje pussi hyvin.

2. Hope jaakaa vaatteet ja kengät niitä tarvitseville.

3. Sinä saat hyvän mielen

Muut tekstiilit ja vaatteet

Meille voit jättää käyttökelvottomat, mutta pestyt tekstiilit. Ei haittaa, vaikka vaatteessa on reikä tai tahra, joka ei irtoa pesussa. Me hyödynnämme kuluneetkin tekstiilit.

Dafecor Oy on suomalainen yritys, joka valmistaa poistoteksitiileistä uusiokuitua. Uusiokuidusta Dafecor valmistaa tehtaillaan Suomessa tuotteita muun muassa ympäristövahinkojen torjuntaan, huonekaluverhoiluun, puutarhojen kasvualustoiksi ja käsityömateriaaleiksi.

Näin se toimii:

1. Pakkaa käyttökelvottomat tekstiilit kestävään muovikassiin ja sulje pussi hyvin.

2. Dafecor valmistaa poistotekstiilistä uusia tuotteita.

3. Sinä vähennät omalta osaltasi ympäristökuormitusta.

​​