Jätehuolto ja kierrätys

asioi verkossa (24 h)

Lisää lomakkeita >>

 

Usein kysytyt kysymykset

Miksi jäteastia tyhjennettiin sovitusta päivästä poikkeavana päivänä?

Tyhjennyspäivä saattaa vaihdella +/-3 päivää. Muutoksia tyhjennyspäivään voivat aiheuttaa arkipyhät, kalustorikot ja sairastapaukset. Pitkien pyhien aikana kannattaa varautua tyhjennyspäivän muuttumiseen ja jäteastia kannattaa sijoittaa tyhjennyspaikkaan hyvissä ajoin ennen normaalia tyhjennyspäivää.
 

Voiko jäteastian tyhjennysväliä muuttaa?

Kunta tai kaupunki on määritellyt jätehuoltomääräyksissä jäteastioiden suositellut ja pisimmät mahdolliset tyhjennysvälit. Jätehuoltomääräysten puitteissa voi tyhjennysrytmin muutokset ilmoittaa asiakaspalveluumme. Joissain tapauksissa kunnalta tai kaupungilta voi hakea jätehuoltomääräyksissä määritellyn tyhjennysvälin pidentämistä. Yleensä syynä tähän on vähäinen kertyvän jätteen määrä tai lajittelu.
 

Onko jätesopimuksella irtisanomisaikaa?

Kuluttaja-asiakkaiden jätesopimus on toistaiseksi voimassa oleva. Sopimuksella on yhden kuukauden irtisanomisaika. Yritysasiakkaiden jätesopimuksen irtisanomisaika on kolme kuukautta ja irtisanominen on tehtävä kirjallisesti.

 

Miksi minun tulisi lajitella?

Lajittelemalla jätteet oikein ohjaat ne hyötykäyttöön ja toimit ympäristön hyväksi. Oikea tieto on onnistuneen lajittelun ja kierrätyksen perusta niin yrityksissä kuin kotonakin. Kierrätyksen onnistumisessa jokainen henkilö on avainhenkilö. Jokainen voi miettiä miten voisi omilla toimillaan ehkäistä jätteen syntyä. Myös lajittelun onnistuminen on jokaisen vastuulla. Yksikin ihminen voi helposti pilata muiden hienosti lajitteleman jätemateriaalin. On siis tärkeää, että jokainen meistä tuntee lajitteluohjeet ja toimii niiden mukaisesti.
 

Mistä tiedän miten lajittelen roskani? / L&T Lajitteluapuri

Lajittelemalla jätteet oikein ohjaat ne hyötykäyttöön ja toimit ympäristön hyväksi. Oikea tieto on onnistuneen lajittelun ja kierrätyksen perusta niin yrityksissä kuin kotonakin. Ohjeita lajittelemiseen kotitalouksille, yrityksille ja päiväkodeille sekä kouluille löytyy Lajitteluapurista.
                                                                                                

Mistä löydän L&T:n Pienkeräysasemat?

Pienkierrätysasemat ovat tarkoitettu kotitalouksien ja pienyritysten käyttöön. Ne palvelevat erityisen hyvin talonrakentajia ja remontoijia. Asemille voi tuoda pieniä määriä kierrätettäviä
materiaaleja ja jätettä. Vastaanotettavat materiaalit ja hinnat vaihtelevat paikkakunnittain. L&T:n pienkierrätysasemat löydät täältä.​